Ανήκετε στην κατηγορία αυτών που λατρεύουν την πίτσα, αλλά και τις ελληνικές γεύσεις;
Αν ναι, τότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να φτιάξετε μία πεντανόστιμη συνταγή, που δεν απαιτεί ιδιαίτερα πολλά υλικά και θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας, με την πλούσια γεύση της.
Ακολουθήστε τα παρακάτω steps και φτιάξτε την πιο νόστιμη σκεπαστή πίτσα.
Υλικά
4 μεσαίες αραβικές πίτες
300 γρ. γαλοτύρι ή κατίκι (ή άλλο αλειφώδες τυρί της αρεσκείας σας)
60 γρ. λιαστές ντομάτες
60 γρ. ελιές καλαμών
λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης (ή λίγη ξερή)
πιπέρι (προτιμότερο πράσινο)
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας το το φούρνο στους 180° C. Αλείψτε 4 μεσαίες αραβικές πίτες με 300 γρ. γαλοτύρι ή κατίκι.
Στραγγίξτε 60 γρ. λιαστές ντομάτες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε με 60 γρ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες και μοιράστε το μείγμα στις πίτες. Πασπαλίστε με λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης (ή λίγη ξερή) και τρίψτε πιπέρι (προτιμότερο πράσινο).
Διπλώστε τις πίτες στα δύο και ψήστε τις για 4 – 5 λεπτά, ίσα να ζεσταθεί και να λιώσει λίγο το τυρί.
Καλή απόλαυση!