in

Πεντανόστιμη σαλάτα kale με γλυκοπατάτες

Θέλετε να ακολουθήσετε ένα ισορροπημένο, διατροφικό πλάνο και ψάχνετε light συνταγές, που θα τις εντάξετε στην καθημερινότητά σας;

Οι σαλάτες, αποτελούν ιδανική επιλογή για εσάς κι εμείς, σας παρουσιάζουμε τη must-try συνταγή με kale και γλυκοπατάτες, που θα λατρέψετε!

Υλικά

500 γρ. γλυκοπατάτες

αλάτι

πιπέρι

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

500 γρ. kale

1 πιπεριά τσίλι

40 γρ. σύκα, αποξηραμένα

50 γρ. καρύδια

20 γρ. λιναρόσπορο

1 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Κόψτε τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες και στη συνέχεια, πάρτε ένα ταψί και βάλτε μέσα τα κομμάτια σας, με τη φλούδα προς τα κάτω. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο σπασμένο και ψήστε για 20-25 λεπτά. Αφαιρέστε κι αφήστε τα να κρυώσουν.

Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάλτε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάλτε σε αυτό, το kale και ψήστε για 2-3 λεπτά μέχρι να χάσει την υγρασία του και να γίνει τραγανό. Προσθέστε τη μισή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και ψήστε επιπλέον 1-2 λεπτά.

Μεταφέρετε το kale στο bowl σερβιρίσματος και προσθέστε το 1/3 από τις γλυκοπατάτες. Τις υπόλοιπες μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση. Προσθέστε τα σύκα ψιλοκομμένα, τα καρύδια, τον λιναρόσπορο σπασμένο, το ταχίνι και την κρέμα βαλσάμικο κι απολαύστε το πιάτο σας.

Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loreen: Ερμηνεύει live τις τρεις μεγαλύτερες επιτυχίες της

Serena Williams: Step by step η προετοιμασία της για το απόλυτο Balmain show