in

Πεντανόστιμη σαλάτα με πρασινάδα και πορτοκάλι

H festive season πλησιάζει όλο και πιο κοντά και τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή να πείτε ένα μεγάλο “ναι” σε νέες συνταγές και γεύσεις.

Οι σαλάτες, αποτελούν διαχρονικά μία πολύ καλή επιλογή για ένα light γεύμα κι εμείς, ανακαλύψαμε την must-try συνταγή, για να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο πιάτο με πορτοκάλι, πρασινάδα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Ακολουθήστε step by step τις οδηγίες που ακολουθούν και φτιάξτε την πιο μαγική σαλάτα.

Υλικά:

150 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα στον φούρνο, στους 170°C για 15 λεπτά, χοντροσπασμένα
220-250 γρ. μαρούλι άισμπεργκ ανάμεικτο με άλλες πρασινάδες για σαλάτα (τα βρίσκουμε όλα έτοιμα για σερβίρισμα, συσκευασμένα, στα σούπερ μάρκετ)
τα φύλλα από 8 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό, αλλά με άλλο αρωματικό αποτέλεσμα), ψιλοκομμένα
οι φέτες από 2 πορτοκάλια, σχολαστικά καθαρισμένες από τις μεμβράνες τους
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Για το ντρέσινγκ

40 ml ελαιόλαδο
40 ml χυμός πορτοκαλιού
15 ml χυμός λάιμ ή λεμονιού
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λάιμ ή λεμονιού
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουτ. σούπας χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε, φτιάχνοντας πρώτα το ντρέσινγκ. Χτυπήστε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν πυκνή σάλτσα.

Σε μια σαλατιέρα, ανακατέψτε όλα τα υλικά της σαλάτας και περιχύστε με το ντρέσινγκ. Αν θέλετε, σερβίρετε με φέτες προσούτο και τραγανές αραβικές πίτες.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Hailee Steinfeld – Ella Purnell: Απαντούν στις ερωτήσεις των θαυμαστών τους

Philippine Leroy-Beaulieu: Μοιράζεται την αγαπημένη της minimal beauty ρουτίνα