Αυτήν την περίοδο που η θερμοκρασία πέφτει λίγο περισσότερο και έχουμε μπει πια σε fall-mood κι επίσημα, όλοι αναζητούμε ιδέες και γευστικές προτάσεις.
Οι σαλάτες εξακολουθούν -φυσικά- να αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα light γεύμα κι εμείς, σας παρουσιάζουμε σήμερα ένα πεντανόστιμο πιάτο με πλιγούρι και γλυκόξινο dressing γιαουρτιού.
Υλικά:
Για τη σαλάτα
300 γρ. πλιγούρι
450 ml βραστό νερό
1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
¼ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε, ζεσταίνοντας ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε το πλιγούρι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Μεταφέρετε το πλιγούρι σε ένα bowl και προσθέστε το νερό. Σκεπάστε το bowl με μεμβράνη, αφήστε το πλιγούρι να μαλακώσει για περίπου 15 λεπτά και σουρώστε.
Σε ένα δεύτερο bowl, ρίξτε το στραγγιστό γιαούρτι, το μηλόξυδο, το μέλι, το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε πολύ καλά.
Σε ένα βαθύ bowl, ρίξτε το πλιγούρι, το αγγούρι, την πιπεριά, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και όσο dressing θέλετε, προσθέστε το αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.