Υπάρχει καλύτερη επιλογή από μία πεντανόστιμη σαλάτα, για ένα super-light γεύμα;
Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά, συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε την must-try σαλάτα με μπρόκολο και ντοματίνια, που θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.
Υλικά
1 μικρό κουνουπίδι
1 μικρό μπρόκολο
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
8 φέτες μπέικον, κομμένο σε μέτρια καρέ
100 ml ελαιόλαδο
300 ml ξίδι από λευκό κρασί
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε τη σαλάτα αρχικά χωρίστε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε πολύ μικρά μπουκετάκια και ανακατέψτε τα σε ένα bowl. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε τη μισή ποσότητα λαδιού σε μέτρια φωτιά και μετά, σοτάρετε το σκόρδο για περίπου μισό λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι.
Προσθέστε το ξίδι και τη ζάχαρη και συνεχίστε το βράσιμο για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να “δέσει” ελαφρώς η σάλτσα.
Αδειάστε στον πολυκόφτη, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύστε με τη σάλτσα το μπρόκολο και το κουνουπίδι και σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά, από κάθε πλευρά, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Σκορπίστε στη σαλάτα το μπέικον και τα ντοματίνια, ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε.