Οι σαλάτες αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο lunch-break, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως μερικές φορές είναι αρκετά… βαρετές.
Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό; Πείτε “ναι” σε μία πεντανόστιμη πατατοσαλάτα, αλλά αυτή τη φορά τολμήστε να προσθέσετε μία νέα πινελιά, που θα κάνει τη διαφορά!
Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή:
Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι ελιές μαύρες, μικρές (όχι ξιδάτες)
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
4-5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, βάζοντας τις πατάτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Αφού τις στραγγίξετε κι αφού κρυώσουν λίγο, ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σας σε κυβάκια και κατόπιν, κόψτε τα πορτοκάλια και το κρεμμύδι.
Μεταφέρετε τις πατάτες σε μεγάλο bowl σερβιρίσματος και προσθέστε το πορτοκάλι, το κρεμμύδι και τις ελιές.
Χτυπήστε το λάδι με το χυμό λεμονιού και περιχύστε τη σαλάτα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε, ολοκληρώνοντας με αλάτι. Καλή απόλαυση!