Υπάρχουν αυτοί που λατρεύουν τη σοκολάτα κι αυτοί, που μερικές φορές προσπαθούν να ανακαλύψουν νέες, διαφορετικές συνταγές, στην προσπάθειά τους να φτιάξουν ένα γευστικό dessert.
Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσετε ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο, με πολύ-πολύ απλά υλικά.
Τι θα χρειαστείτε:
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. ζάχαρη
2 ζουμερά λεμόνια μέτρια μόνο το χυμό
Λίγα φύλλα δυόσμο, βασιλικό ή μέντα
Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, καθώς και 3 με 4 φύλλα φρέσκου βασιλικού, δυόσμου ή μέντας, για άρωμα.
Ανακατέψτε με σύρμα τα υλικά για την πανακότα μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού. Θα δείτε ότι η πανακότα χωρίς ζελατίνη μοιάζει με ρευστή κρέμα.
Μοιράστε σε ατομικά ποτήρια και παγώστε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί. Μην αλλάξετε δοσολογία, το λεμόνι είναι απαραίτητο για να πήξει η πανακότα. Το άρωμα που θα πάρει εξαρτάται μόνο από εσάς. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε βανίλια.
Καλή απόλαυση!