Είναι αλήθεια, πως αρκετοί επιλέγουν ένα γεύμα όπως η ομελέτα, για να ξεκινήσουν την ημέρα τους. Άλλοι, τη θεωρούν ιδανική επιλογή είτε για ένα πεντανόστιμο brunch, είτε για ένα θρεπτικό post-workout meal.
Σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν ανήκει κανείς, το θετικό είναι πως υπάρχουν πολλές, διαφορετικές παραλλαγές κι εμείς, σας παρουσιάζουμε τώρα τη συνταγή για να φτιάξετε την πιο νόστιμη ομελέτα με σολομό και μυρωδικά.
Υλικά
5 αβγά
½ φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζανιού βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι οποιοδήποτε σκληρό τυρί, τριμμένο
5-6 φέτες σολομό, καπνιστό
χυμό λεμονιού, λίγες σταγόνες
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αβγά με το γάλα, το τυρί και το αλάτι και στο τέλος προσθέστε και τα μυρωδικά, αφού κρατήσετε λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα.
Σε ένα πλατύ αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το μίγμα με τα αβγά. Ψήστε την ομελέτα για περίπου πέντε λεπτά από κάθε πλευρά κι αφού τη βγάλετε από το τηγάνι, κόψτε την σε τέσσερα κομμάτια.
Προσθέστε και τις φέτες του σολομού στο πιάτο, σχηματίζοντας ένα πυργάκι και ολοκληρώστε με μερικές σταγόνες λεμόνι, πιπέρι και άνηθο.