Η ομελέτα αποτελεί κλασική και αγαπημένη επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας. Είναι ένα πεντανόστιμο γεύμα, είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και κυρίως, δε χρειάζεται ιδιαίτερος… κόπος για να την φτιάξει κανείς.
Τι θα λέγατε τώρα για μία νέα, νόστιμη συνταγή με αυγά και καρότο; Ακολουθήστε τα παρακάτω steps:
Υλικά
4 αυγά
1 κ.σ. πουρέ καρότου
50 γρ. ζαμπόν
1 μικρή ντομάτα χωρίς τα σπόρια
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο φρέσκο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράστε ένα μεγάλο καρότο και το πολτοποιήστε το στο blender. Σε ένα bowl χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τον πουρέ καρότου, το ζαμπόν, τη ντομάτα, την παρμεζάνα και το φρέσκο πιπέρι και ανακατέψτε.
Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και ρίξτε την ομελέτα σε αυτό, για να ψηθεί σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά, γυρίστε την με ένα πιάτο και αφήστε την να ροδίσει και από την άλλη. Καλή απόλαυση!