Τα μανιτάρια αποτελούν ιδανική επιλογή σε κάθε εποχή του χρόνου κι αν θέλετε κι εσείς να τα εντάξετε στο δικό σας menu, θα πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν αμέτρητες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.
Τι θα λέγατε για μία μανιταρόσουπα βελουτέ; Είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε κι αποτελεί ιδανική λύση, για πρώτο πιάτο, σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε τη και θα τη λατρέψετε!
Υλικά
450 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
80 γρ. μαργαρίνη
1 κρεμμύδι ξερό σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
200 ml ξινόγαλο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, τοποθετώντας τη μαργαρίνη σε ένα βαθύ κατσαρολάκι για να λιώσει. Ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 3 λεπτά.
Συμπληρώστε τα μανιτάρια συνεχίστε την ίδια διαδικασία, για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέστε το ζωμό κι αφήστε να μαγειρευτούν τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Πολτοποιήστε τη σούπα σας, προσθέστε το ξινόγαλο κι αφήστε για 3-4 λεπτά ακόμη για να δέσει. Μεταφέρετε σε βαθιά bowl κι απολαύστε το γεύμα σας.