Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τα ζυμαρικά; Κάποιος που δεν τα επιλέγει για κάθε γεύμα και για κάθε ώρα της ημέρας;
Αν είστε κι εσείς pasta-lovers, τότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσετε μία νέα, πεντανόστιμη συνταγή με πολύ απλά υλικά.
Τι θα χρειαστείτε:
500 γρ. βίδες
320 γρ. τόνο, καπνιστό σε κονσέρβα
400 γρ. τυρί κρέμα light
500 γρ. μπρόκολο
1,5 λίτρο νερό, βραστό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
300 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα
1 κ.γ. εστραγκόν, αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Κόψτε σε ένα ξύλο κοπής το μπρόκολο σε μπουκετάκια και ρίξτε τα σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε τα ζυμαρικά, το νερό, αλάτι και πιπέρι κι ανακατέψτε.
Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράστε για 10-12 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό αλλά όχι όλο. Στη συνέχεια, βάλτε μια σίτα σε ένα bowl, μεταφέρετε τον τόνο και στραγγίξτε τον καλά.
Χωρίς να σβήσετε τη φωτιά, ρίξτε τον τόνο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Προσθέστε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και ανακατέψτε. Ρίξτε το καλαμπόκι και το εστραγκόν κι ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέστε το τυρί κρέμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι ανακατέψτε ξανά. Σερβίρετε με πιπέρι, καλή απόλαυση!