in

Η must-try πράσινη σαλάτα με σύκα και blue cheese

Θέλετε να απολαύσετε μία καταπράσινη σαλάτα, γεμάτη θρεπτικά συστατικά και ξεχωριστή γεύση;

Σκεφτήκατε ποτέ να προσθέσετε σε αυτήν μερικά αποξηραμένα σύκα, αλλά και το -αρκετά αδικημένο- bluy cheese;

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή:

Υλικά

1 μήλο πράσινο
1 αχλάδι
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο με σύκο
100 γρ. σύκα αποξηραμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. κριθαροκουλούρα
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. πράσινη σαλάτα, ανάμεικτη
250 γρ. blue cheese

Για το σερβίρισμα

1 κ.σ. κύμινο, σε σπόρους
1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σπόρους
50 γρ. καρύδια
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, κόβωντας το πράσινο μήλο και το αχλάδι σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε τα σε ένα bowl. Προσθέστε και την κρέμα βαλσάμικου και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, κόψτε τα σύκα σε μεγάλα κομμάτια και προσθέστε τα στο bowl, ρίξτε και το ελαιόλαδο, τον ντάκο σπασμένο σε κομμάτια, το πιπέρι και το αλάτι και συνεχίστε το ανακάτεμα. Ολοκληρώστε, με την πράσινη σαλάτα και το blue cheese.

Παράλληλα, τοποθετήστε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει και ρίξτε σε αυτό τους σπόρους του κύμινου, του κόλιανδρου και τα καρύδια κι ανακατέψτε καλά. “Σβήστε” με την κρέμα βαλσάμικου και αφήστε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν τα καρύδια. Αφαιρέστε το τηγάνι από το μάτι και προσθέστε την σάλτσα σας στην σαλάτα. Καλή απόλαυση!

Πηγή: Άκης Πετρετζίκης

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Step by step το απόλυτο french-look μέσα σε 10 λεπτά!

Victoria Beckham: Αυτά είναι τα essentials της τσάντας της