Είστε λάτρεις του brunch και ψάχνετε μία νέα συνταγή να δοκιμάσετε; Εμείς βρήκαμε την κατάλληλη επιλογή για εσάς!
Δε χρειάζονται πολλά υλικά κι ακόμη κι αν δεν είστε… λάτρεις της μαγειρικής, θα την εκτελέσετε πολύ εύκολα και θα απολαύσετε το γεύμα σας.
Υλικά
6 φέτες ψωμί ολικής
30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
6 φέτες ζαμπόν
1-2 αβοκάντο, ώριμα
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. ρόκα, άγρια, τα φύλλα
10 ντοματίνια
Εκτέλεση
Αλείψτε με βούτυρο τις 3 φέτες ψωμιού, για να τις βάλετε κατόπιν σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με τη μεριά του βουτύρου προς τα κάτω. Επάνω στη μία φέτα απλώστε το τριμμένο τυρί και καπακώστε το τηγάνι για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αφαιρέστε τις φέτες από το τηγάνι και βάλτε 3 φέτες από το αλλαντικό πάνω στη φέτα με το λιωμένο τυρί, τοποθετώντας κατόπιν από πάνω τη δεύτερη φέτα ψωμιού.
Κόψτε σε φέτες το αβοκάντο κι απλώστε τις πάνω από τη δεύτερη φέτα. Αλατοπιπερώστε και βάλτε από πάνω και την τρίτη φέτα ψωμί. Με τον ίδιο τρόπο φτιάξτε και το δεύτερο τοστ. Σε δύο πιάτα μοιράστε τη ρόκα και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σερβίρετε το κάθε τοστ πάνω από τη σαλάτα.