in

Λαχταριστή καταπράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς

Η πράσινη σαλάτα, αποτελεί πολύ καλή λύση για αυτή την περίοδο, καθώς -κακά τα ψέματα- τώρα που αφήνουμε πίσω μας τη festive-season, όλες μας ψάχνουμε πιο ελαφριές και healthy συνταγές.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία κι έχετε βαρεθεί τις τυπικές, απλές σαλάτες, μπορείτε να δοκιμάσετε μία πεντανόστιμη παραλλαγή, που θα σας κλέψει την καρδιά!

Υλικά

1 μαρούλι χοντροκομμένο
1 ματσάκι άγρια ρόκα
8 – 10 ραπανάκια
8 – 10 ντοματίνια
200 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
200 γρ. λαρύδια χοντροκομμένα
2 ξινόμηλα κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο bowl, τοποθετήστε το μαρούλι, τη ρόκα, τα ραπανάκια κομμένα στα δύο, τα ντοματάκια, τη γραβιέρα, τα ξινόμηλα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάστε τη σαλάτα με μια μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 2 ώρες, προκειμένου να παγώσει.

Σε ένα άλλο σκεύος, αναμείξτε το λάδι με το λεμόνι κι αφού βγάλετε τη σαλάτα από το ψυγείο, περιχύστε με τη σας και προσθέστε και τα καρύδια. Ανακατέψτε καλά κι απολαύστε το γεύμα σας.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Healthy κρέπες με βρώμη και ταχίνι

Μακριά μαλλιά; 2+1 must-try hairmasks που κάνουν θαύματα!