Οι κοτομπουκιές αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο lunch-break, αλλά η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές τις μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο.
Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό; Συνδυάστε τις κοτομπουκιές με το αγαπημένο σας, mojito κι απολαύστε το γεύμα σας περισσότερο από ποτέ.
Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή!
Υλικά
400 γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
Μισό ποτήρι λευκό ρούμι
1 λάιμ
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1 κουτάλα ζεστό νερό
100 γρ. αλεύρι
1 κ. σούπας βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές κι απλώστε τις στο αλεύρι. Στη συνέχεια λιώστε το βούτυρο με λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις κοτομπουκιές για μερικά λεπτά.
Ύστερα, προσθέστε το λευκό ρούμι ή τη βότκα και σιγοβράστε σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια προσθέστε μια κουτάλα ζεστό νερό και τον χυμό από μισό λάιμ και χαμηλώστε τη φωτιά. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το ξύσμα από ένα λάιμ.
Ψιλοκόψτε τον φρέσκο δυόσμο και προσθέστε τον στο κοτόπουλο και στη συνέχεια μαγειρέψτε με καπάκι για λίγα λεπτά μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα.
Καλή απόλαυση!