in

Η συνταγή για την πιο νόστιμη homemade granola

Η granola είναι μία πολύ καλή επιλογή για πρωινό και δεν είναι τυχαίο, ότι την προτιμούν όσοι ψάχνουν μία πιο healthy εναλλακτική.

Συνδυάζεται άψογα με γιαούρτι, με γάλα, με φρούτα και με ό,τι άλλο θέλετε και τώρα, είναι η ιδανική περίοδος για να τη φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.

Παρακάτω ακολουθεί μία must-try συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που πρέπει να δοκιμάσετε asap!

Υλικά

100 γρ. μέλι
80 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. βρόμη
120 γρ. αμύγδαλα φιλέ
50 γρ. σταφίδες, ξανθές
50 γρ. cranberries, αποξηραμένα
150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
50 γρ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα και τοποθετήστε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάλτε μέσα το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, το σπορέλαιο, αλάτι κι ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε τη βρόμη και ανακατέψτε μέχρι να απορροφήσει όλη την υγρασία.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και μεταφέρετέ την σε ένα ταψί 25×35 εκ. Απλώστε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ομοιόμορφα και ψήστε την για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει, σπάστε την granola σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε την σε ένα bowl.

Προσθέστε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα cranberries, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και το ινδοκάρυδο κι ανακατέψτε. Μεταφέρετε σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς κι αποθηκεύστε την σε ένα ξηρό μέρος.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Hailey Bieber: Το απόλυτο glowy look με τα πιο απλά products

Smoothie o’clock: Δοκιμάστε την πιο λαχταριστή συνταγή με μούρα