Πόσες φορές έχετε αισθανθεί την επιθυμία για μία πλούσια, πεντανόστιμη τυρόπιτα, που θυμίζει… οικογένεια;
Η αλήθεια είναι πως για τους περισσότερους αποτελεί ένα μικρό challenge και μόνο η… σκέψη της προετοιμασίας μίας τέτοιας πίτας, ωστόσο, τα καλά νέα είναι πως υπάρχει μία πολύ εύκολη συνταγή, την οποία μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας, για να φτιάξει την πιο tasty τυρόπιτα ever!
Ακολουθήστε τα παρακάτω steps και φτιάξτε την πιο νόστιμη πίτα, σε ένα… bowl.
Υλικά
1 συσκευασία (450γρ.) φύλλα κρούστας
5 αυγά
1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
100 ml ελαιόλαδο
400 γρ. φέτα
200 γρ. ανάμεικτο τυρί τριμμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ξερό δυόσμο
Εκτέλεση
Βγάλτε τα φύλλα από την συσκευασία τους και κόψτε τα σε μικρά και μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας, για να τα απλώσετε σε ένα ταψί. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά και κατόπιν, αφήστε τα να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο bowl, χτυπήστε με σύρμα τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέστε τη φέτα, το τυρί, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον δυόσμο και ανακατέψτε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Προσθέστε στο μείγμα τα μισά φύλλα κρούστας και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Απλώστε τη μισή ποσότητα από τα σπασμένα φύλλα που σας έμειναν σε λαδωμένο ταψί, καλύψτε με το μισό μείγμα του bowl και συνεχίστε με τα υπόλοιπα φύλλα και το υπόλοιπα μείγμα. Πιέστε ελαφρώς να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά κι αφήστε την πίτα να σταθεί για 5 λεπτά σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα.
Ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει κι αφήστε τη να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά, για να σερβίρετε. Καλή απόλαυση!